kommende foredrag og utstillinger

- sunnmøre strikkefestival 9-10 mars

- strikk på taket, oslo 18 april

- strikkekjør i sør, utstiller & foredragsholder "farging av restegarn" 24-26 mai

- bergen strikkefestival 27-28 september, workshop "tradisjonsrik restefest" og foredrag

workshop: tradisjonsrik restefest med natalia thoresen

restegarnsstrikk, prosjekt husk&bruk, natalia thoresen


Lør. 28. sep kl 10:15- 14:15
Kveldheim


Noen er store, noen er små, noen kjenner du godt, og andre er fra siste side i glemmeboka. Alle har vi dem, men hva gjør vi med dem? Temaet er restenøster, og du er herved invitert til en artig workshop hvor vi sammen tar et gledelig oppgjør med restene, og leker oss med teknikken «tvebandstrikk». Denne tradisjonsrike, og nokså enkle teknikken har i flere hundre år hjulpet oss nordboere med å holde varmen i bitende vintertemperaturer.

Tvebandstrikk er dessuten veldig nyttig når man jobber med restegarn, da man alltid bruker to tråder om hverandre for å oppnå et spennende mønsterspill og et herlig slitesterkt resultat.

Restehaugen vår kan innholde så mangt av farger, nyanser, tykkelser og lengder. Vi skal også ta for oss hvordan man kombinerer ulike farger og tykkelser for å få et harmonisk, men unikt samspill i strikketøyet.

  • Hva lager vi?

Du kan velge mellom å prøve deg på sokker, eller pulsvarmere om du ønsker et enklere nivå.


Om kursholderen:

Natalia Thoresen er kanskje bedre kjent som @garnbar på Instagram. Natalia er 29 år, visuell kunstner og bosatt i Innlandet, hvor hun strikker, leser, driver nettbutikk, farger garn og oppdrar barn.
Hun har praktisk kunstfaglig utdanning med fokus på maleri, men har i nyere tid gått over til å jobbe med fiber og tekstil som hovedmedium. For tiden jobber hun med et kunstprosjekt der hun dykker dypere inn i strikkingens historie, mønstersymbolikk og fiberets «sjel». Inspirert av dette, designer hun en kolleksjon med moderne strikkeplagg, laget kun av rester og opprekksgarn.

Ta med:

2-4 maskemarkører

Rundpinner med myk vaier, 4,5mm og 80cm, eventuelt 4stk strømpepinner. Dersom du strikker stramt bør du bruke metallpinner, og om du strikker løst kan trepinner passe bedre. Dette hjelper oss med å få til en optimal strikkefasthet.

Og sist, men også viktigst, ha med deg restegarnet ditt! Ull, alpakka og blandingsgarn med høyt innhold av dyrefiber passer best. ca 250-300g, 50/50 lyst og mørkt, eller med sterke fargekontraster. Restene må ha strikkefasthet på enten 18-22m = 10cm, eller 22-24m = 10cm.

Vanskelighetsgrad:noe erfaring, to valgfri vanskelighetsgrader.

Vi strikker med hjelp av «magic loop», kort innføring i
dette vil bli gitt, men dersom du er mer komfortabel med strømpepinner
kan du også bruke det.

Ellers er det fordel å kunne rettmasker, vrangmasker og økninger.