P.S Vi er fortsatt helt i oppstartsfasen!


Garnbar er fortsatt i oppstartsfasen, så produkter og ytterligere informasjon kommer på løpende bånd! Om du skulle oppleve mangelfull info, ta gjerne kontakt for å hjelpe oss å bli bedre.


"Saumfarers håndfargede" hvor kommer garnet fra?Ullgarn fra Bluefaced Leicester-sauer, som beiter fritt på det britiske fastlandet.


Merino- og alpakkagarnet jeg bruker, er fra Peru. Produksjonen er sertifisert av den ideelle organisasjonen Textile Exchange med RWS (responsible wool standard) og RAS (responsible alpaca standard). For å få disse sertifiseringene, må produksjonen oppfylle krav om progressive land-og-miljøforhold, og i tillegg ta hensyn til «The Five Freedoms of Animal Welfare).

Dette betyr at både dyra, landet de beiter på, og arbeiderne blir godt ivaretatt. 


Alle garntyper også Oeko-Tex 100 sertifiserte. Dette innebærer at tekstilene er testet for skadelige stoffer, samt godkjent etter strenge krav til både kvalitet og produksjonsforhold. 

Kvalitetsgarn fra et godt sted, med god samvittighet.


Garnbar har vært en drøm jeg har gnaget på i lang tid. 90% av tida jeg sitter på telefonen, har gått til lesning om forskjellige fibrer, garntyper, kvaliteter, bruksmuligheter, fargemetoder, og ikke minst til undersøkning av miljøforholdene rundt garnets opphav. At denne besettelsen til slutt ga utslag, falt seg helt naturlig. 

Etter å ha flyttet til Nord-Odal med familien min, klaffet plutselig det som skulle til for å starte i det små. Det hele begynte altså som et håndfargeri i et vaskerom på Sagstua. Saumfarers håndfargede garn er altså "Husets vin", altså Garnbars egne merke med håndfarget garn. Men jeg ønsket å utvide horisonten ved å tilby et bredere spekter av produkter fra produsenter som deler min ideologi, og lager unike garnslag på bærekraftig og etisk grunnlag.

Med denne butikken ønsker jeg å gjøre det lettere for deg som kunde å handle med god samvittighet.

Ja, det er mange rimelige alternativer på markedet med flotte farger, men det som er enda finere, er når du vet med sikkerhet at produktet du kjøper er laget fra symbiosen av glade folk og glade dyr.

Hver garnsort er håndplukket fra produsenter som garanterer ypperlig kvalitet, og produkter framstilt under gode forhold for alle involverte parter.